Nyhedsbrev september 2010

Lige nu er der stor travlhed med at afvikle de sidste løbearrangementer. Men vi kan ikke ”løbe fra det” – efteråret er begyndt, og snart omlægges forskellige aktiviteter med nye tidspunkter eller pauser. Læs herom i dette nyhedsbrev.

 

Sportsmaster Hamborgskovløbet søndag d. 5. september kl. 11 (bemærk kl. 11).

Du kan stadig nå at efteranmelde dig ved startstedet (Hamborgskovvej, Nykøbing F) af Danmarks næstældste motionsløb. Distancer på 5 og 10 kilometer. Og Meteorologisk Institut lover flot højtryksvejr.

 

Motionsslange Cannonball Marathon og ½-marathon søndag d. 3. oktober kl. 10.

2 af klubbens medlemmer, Jørgen Steen Nielsen og Rene Koch Larsen, arrangerer igen løb på Motionsslangen, som er et afmærket stisystem rundt om Nykøbing F. Start ved Folkedanserhuset, Østre Alle, Nykøbing F. Cannonball-princippet betyder lav pris, men også begrænset service  – kort sagt, man skal et stykke hen ad vejen klare sig selv. Læs mere på www.slowrun.dk

 

Guldborgsundløbet søndag d. 17. oktober kl. 10.

Det sidste løbsarrangement i sommerhalvåret. Løbet er et rigtigt motionsløb, hvor både deltagerne fra årets ’løbeskole’ i Løb med DGI og alle andre kan prøve kræfter med distancer på 5 og 10 kilometer. Starten går fra Strandboulevarden i Nykøbing F (nedenfor Sygehuset). Tilmelding ved start. Der fremkommer senere en særskilt indbydelse.

 

Træningen i Hamborgskoven er sluttet

I forbindelse med afholdelse af Hamborgskovløbet, så er fortræningen op imod løbet nu afsluttet for år.

 

Træningen i Idestrup går over til vintertid, dvs. fra torsdag til lørdag

Sidste dag med træning torsdag aften i Idestrup er torsdag d. 16. september. Første træningsdag efter ”vinterkøreplanen” er lørdag d. 25. september kl. 13.30 fra klubhuset (Kirkevej 19, Idestrup).

 

Løb med DGI slutter mandag d. 11. oktober

Efter 6 måneders både udfordrende og hyggelige løbeaktiviteter i projektet Løb med DGI, så slutter selve projektet i oktober. Det betyder naturligvis ikke, at klubbens medlemmer går i hi – vi løber fortsat fra Cementen hver mandag kl. 18. Men nu er det for medlemmer og organiseringen bliver lidt løsere. Der ikke længere faste hold med trænere. Men erfaringen har vist, at der hurtigt dannes nogle nye hold, som aftaler distance og tempo. Typisk dannes der grupper, som løber 5-6 km, en 7-9 km gruppe og en langdistancegruppe.

 

Løb i naturen lørdag d. 18. september – Nysted Mole kl. 14.00

Aktiviteten ’Løb i naturen’ er tænkt som mulighed for at komme ud at løbe og opleve nye steder. Der er en lille gruppe blandt medlemmerne, som udvælger ruter andre steder end ”de sædvanlige”.  Og 1 gang om måneden i vinterhalvåret tager vi ud og oplever naturen fra et par løbesko. Vi lægger ud med at mødes ved Restaurant ”Nysted Mole” lørdag d. 18. september kl. 14.00, og så løber vi langs stranden ud mod Holten Strand. Skulle der være ikke-kuldskære medlemmer i gruppen, så kan man tage badetøjet med og afslutte løbeturen med et rask havbad.

 

Efter denne lange omgang kalender-gymnastik, så vil vi også lige tage et par andre emner i Nyhedsbrevet:

 

Uenighed om pronationskontrol

Flere medlemmer har oplevet, at de i forskellige sportsforretninger har fået forskellige udsagn om, hvilken type løbesko, som de skal have – ja, sågar kan rådgivningen være forskellig indenfor samme forretning til forskellige tidspunkter. Når man læser vedhæftede artikel om pronation, så er det måske ikke så sært. Der er simpelthen uenighed om, hvilken pronation skal man forsøge at kontrollere, samtidig med at der er store forskelle fra person til person på, om en given pronation giver problemer eller ej. Og der findes endda en ”skole” blandt løbere, som mener at man slet ikke skal prøve at styre foden så meget, fordi den så vil udvikle stærkere sener og muskler. Læs selv. Artiklen er sakset fra DGI’s blad *Udspil*.

 

Garmin ure

 Mikael Henriksen har gjort en erfaring med Garmin-løbeure, som han gerne vil dele med andre. Han havde et ur, som var næsten 3 år gammelt, hvor batteriet holdt op med at virke. Uret kunne køre, men kun med opladeren i stikkontakten. Det blev sendt ind til reparation, men Mikael fik i stedet for reparation tilbudt et helt nyt ur for blot 600 kr. Og det gamle ur var endda købt over nettet fra en udenlandsk side. Fin service fra Garmins side.

 

Vinterarrangementer

Vi forventer ligesom sidste år at afholde 3-5 arrangementer i løbet af vinterhalvåret. Det ene vil blive en ”Kend-dit-løbeur-aften”, hvor man får mulighed for at øve sig i at bruge faciliteterne i sit løbeur. Det bliver taget udgangspunkt i urene fra Garmin, som er de mest udbredte på markedet. Datoen for arrangementet er ikke fastlagt.

Et andet arrangement bliver julefrokosten d. 27. november, og som traditionen tro indledes med vores pålidelighedsløb.

Men herudover er der endnu ikke fastlagt noget konkret. Vi kan sagtens finde personer, der kan fortælle om løbe-relevante emner, men vi vil gerne indledningsvis høre gode ideer eller forslag fra medlemmerne. Så har du en ide eller et emne, som du kan foreslå, så skal du ikke tøve med at bringe det videre.

 

Hvad skal nyhedsbrevet indeholde?

Sådan spurgte jeg i sidste nyhedsbrev for en måned siden, og nævnte forskellige emner som kunne eller ikke-kunne indgå i et læseværdigt nyhedsbrev. Forespørgslen gav ikke mange reaktioner. 2 for at være mere nøjagtig. Det gør jo tingene dejligt nemme - jeg kan nu med oprejst pande fortsætte med at skrive om lige netop det, som jeg har lyst til.

 

Rabat hos Sportmaster

Husk at du som medlem af Guldborgsundløberne fortsat får 20 % rabat på ikke-nedsatte løberelaterede varer hos Sportmaster i Nykøbing F. Du nævner blot at du kommer fra Guldborgsundløberne.